voortenten en luifels
Reparaties
zeilmakerij
contact

TenCate biedt met haar gecoate kwaliteiten in 100% polyester een kwalitatief hoogwaardig tentdoek. Het materiaal is licht, maar toch sterk en duurzaam. De micro-poreuze acrylaatcoating maakt het doek goed waterdicht, weerbestendig, ademend en duurzaam. Het tentdoek is eveneens goed te reinigen. Bovendien voldoen onze producten aan de strenge eisen op het gebied van milieuvriendelijkheid. TenCate All Season Touring™ wordt veel toegepast in voortenten, tunneltenten en luifels. De gecoate zijde moet aan de buitenkant gebruikt worden.
Ademend
Katoenen doeken en textiele materialen die aan de buitenzijde zijn voorzien van een microporeuze coating, hebben een sterk ademend vermogen om lucht en waterdamp door te laten. Dat verhoogt het comfort en het aangename klimaat in een tent.

Kleurecht
De juiste keuze van verf- en kleurstoffen met goede echtheden zorgt ervoor dat
tentdoek en zonweringdoek de kleur behoudt, ook als het seizoenenlang aan zon en regen wordt blootgesteld.

Vlamvertragend
Het gebruik van inherent vlamvertragende vezels zorgt voor extra veiligheid en
bescherming. Textiel materiaal dat vlamvertragend is, heeft een remmende
werking op het ontstaan van vuur of brand, en vertraagt de verbreiding daarvan.

Vormvast
Diverse vezelsoorten hebben een lage krimp. Dankzij speciale methoden van
produceren, en professionele verwerking door de confectionair, is het tentdoek
vormvast. Zo is een (voor)tent strak op te zetten.

Waterafstotend
De combinatie van vezels, constructie en bewerking resulteert in textiel materiaal
dat water tegenhoudt.

Duurzaam
Uit diverse onderzoeken en tests blijkt dat de beste grondstoffen, de juiste combinatie van vezels, de gekozen weeftechniek en goede finishes leiden tot een uitermate lange levensduur. Goed onderhoud verlengt die levensduur nog verder.

Sterk
Een uitgekiende combinatie van vezels, garens, weven en veredeling geeft het
textiele materiaal haar sterkte. Een juiste verwerking en een slimme constructie
vergroten die eigenschap.

Vochtregulerend
Vezels als katoen en PVA hebben een hoog vochtopnemend vermogen en zijn in staat vocht snel uit dit textiele materiaal te verdrijven.

Vuilwerend
Het doek is dusdanig veredeld dat stof en vuil minder snel aan het doek hechten, en niet door het weefsel worden aangetrokken

Zonwerend
Weefsel dat de overlast van zonlicht en warmte ten gevolge van zonlicht tegengaat.
Dit tentdoek is goed bestand tegen ultraviolette straling. Zo is het effectief zonwerend.
Dit tentdoek is een unieke eigen ontwikkeling van TenCate. De polyester zorgt voor sterkte en duurzaamheid en de PVAvezel neemt net als katoen vocht op en vertraagt daardoor condensvorming. De micro-poreuze acrylaatcoating maakt het doek goed waterdicht, weerbestendig, ademend en duurzaam. Het tentdoek is eveneens goed te reinigen. Bovendien voldoen onze producten aan de strenge eisen op het gebied van milieuvriendelijkheid. TenCate All Season Residential™ tentdoek wordt veel toegepast in voortenten, luifels en touroperatortenten. De gecoate zijde moet aan de buitenkant gebruikt worden.
Veel mensen zien All season doek van Ten Cate als 1 soort doek. Er zijn namelijk verschillende kwaliteiten in All Season. Dat is niet alleen het weefsel maar ook de coating die op het doek aangebracht is. Zie hieronder de voorbeelden.
In onze voortenten gebruiken wij twee soorten All Season tentdoek. Wij gebruiken WM-1 als dakmateriaal en een WR-18 als zijwandmateriaal
Lees ook wat de KCk te melden heeft over het ten cate tentdoek